« terug naar vorige pagina

Wat is een patiëntenportaal?

Via het patiëntenportaal van onze huisartsenpraktijk kunt u snel én gemakkelijk contact zoeken met uw huisarts en uw medisch dossier inzien. Het patiëntenportaal is een beveiligde digitale omgeving. U kunt via het patiëntenportaal bijvoorbeeld medische en persoonlijke vragen stellen en afspraken maken. Het patiëntenportaal is bereikbaar via een smartphone, computer of tablet met internet. U logt in met uw persoonlijke DigiD. Het is belangrijk om te weten dat de aanmelding persoonlijk is. Bekijk deze video om meer te weten te komen over de mogelijkheden van het patiëntenportaal.

Wat kan ik doen met het patiëntenportaal?
Met het patiëntenportaal heeft u direct inzage in uw medisch dossier en kunt u:
• Zelf een afspraak maken op het spreekuur, uw afspraken inzien en annuleren.
• Een vraag stellen via een e-consult (binnen 2 werkdagen krijgt u hier een reactie op).
• Herhaalrecepten aanvragen (deze liggen 2 werkdagen later voor u klaar bij de apotheek).
• Uw laboratorium uitslagen raadplegen.
• Uw medische gegevens inzien.

Wie kan het patiëntenportaal gebruiken?
U kunt gebruik maken van het patiëntenportaal van Huisartsenpraktijk Grubbenvorst als u:
• Als patiënt geregistreerd bent in onze praktijk.
• Beschikt over een computer of tablet én smartphone met internetverbinding.
• In het bezit bent van een DigiD met extra controle voor SMS of de DigiD app

Kan ik inloggen op het portaal van iemand anders (als gemachtigde)?
Indien u als ‘wettelijke vertegenwoordiger’ van een patiënt gemachtigd bent, dan kunt u namens de patiënt in het patiëntenportaal van de patiënt kijken.

Contact
Heeft u vragen over inloggen op het patiëntenportaal? Stuur uw vraag dan via hpgrubbenvorst@cohesie.org of neem contact op met onze praktijkmedewerker via het algemene telefoonnummer.

Patiëntenportaal mijnVieCuri
Als patiënt van VieCuri heeft u toegang tot mijnVieCuri, uw persoonlijke digitale portaal. Met mijnVieCuri krijgt u altijd en overal op een veilige manier toegang tot uw medisch dossier. In mijnVieCuri kunt u uw persoonlijke gegevens bekijken en wijzigen en uitslagen van onderzoeken inzien zoals bloeduitslagen. Ook bloeduitslagen die door uw huisarts zijn aangevraagd bij Viecuri zijn zichtbaar in het patiëntenportaal.

Hoe werkt mijnVieCuri?
Uw patiëntenportaal is bereikbaar via www.mijnviecuri.nl. MijnVieCuri is ook als app beschikbaar voor uw telefoon of tablet. Download de mijnVieCuri app gratis in de App Store of Play Store. U logt bij mijnVieCuri in met uw DigiD.